Este creatia lui Tom Carruth, USA, 2004. E o floribunda, cu flori medii, de un galben intens, care se deschide cu vremea pana la un un galben de culoarea untului. La mine in gradina a facut flori continuu, dar a ramas un trandafir scund ca inaltime. Tolereaza bine atat caldura, cat si ploile, florile rezistand mult pe tije. Nu a manifestat nici tendinta spre patarea neagra sau fainare, Este un trandafir de prim plan in orice strat.
30 sept. 2013:
In vara aceasta a inflorit ceva mai slab fata de anul trecut, mai exact a avut flori pana in august, probabil si din cauza slabei fertilizari, solul in care este plantat nu e foarte bun. Cu toate astea, tufa arata bine, inca isi pastreaza frunzisul verde inchis, lucios. Nici o boala nu se atinge de el, desi in jur se afla un trandafir cu probleme de patare neagra.
"JULIA CHILD, maestrul bucătar care i-a învăţat pe americani să gătească franţuzeşte, omagiată de GOOGLE printr-un GOOGLE DOODLE special
Postat la: 14.08.2012 23:52 Ultima actualizare: 15.08.2012 09:04
JULIA CHILD, femeia care i-a învăţat pe americani să gătească franţuzeşte, omagiată de GOOGLE printr-un GOOGLE DOODLE special
JULIA CHILD, bucătăreasă, scriitoare şi vedetă TV americană, este omagiată de GOOGLE, printr-un GOOGLE DOODLE special, cu ocazia a 100 de ani de la naşterea sa.
În logo-ul interactiv GOOGLE DOODLE pregătit pentru JULIA CHILD, literele care formează cuvântul GOOGLE sunt prezentate sub forma unor vase din bucătărie sau a unor feluri de mâncare. În centrul imaginii, apare un desen care o reprezintă pe JULIA CHILD degustând un preparat.
GOOGLE DOODLE o sărbătoreşte miercuri pe JULIA CHILD. Cum a interpretat-o Meryl Streep în "Julie & Julia" VIDEO
JULIA CHILD, omagiată printr-un GOOGLE DOODLE. Cum a ajuns din spion, bucătăreasă renumită
JULIA CHILD s-a născut pe 15 august 1912 în California, iar după colegiu s-a mutat în New York, unde a lucrat în publicitate.
JULIA CHILD a vrut să se înroleze în armată, în cel de-al Doilea Război Mondial, dar fiind prea înaltă a fost cooptată doar în cadrul serviciilor strategice, ca dactilografă. Ulterior, JULIA CHILD a fost avansată şi trimisă în Sri Lanka şi China ca spion, pentru a strânge informaţii secrete.
După ce s-a căsătorit şi s-a mutat cu soţul său la Paris, JULIA CHILD a fost cucerită de bucătăria franceză, s-a înscris la o şcoală de gătit şi a început să scrie cărţi gastronomice cu reţete franţuzeşti, pentru americani.
Deşi iniţial manuscrisul de 734 de pagini a fost respins, editorii considerând că este o enciclopedie, nu o carte de bucate, până la urmă JULIA CHILD a publicat volumul „Mastering the art of French cooking” (Cum să devii expert în bucătăria franţuzească) în 1961, iar acesta a devenit best-seller în SUA.
JULIA CHILD şi-a început cariera în televiziune în 1962, când a apărut într-o emisiune din Boston gătind o banală omletă. Emisiunea sa, „The French chef” (Maestrul bucătar francez), a apărut în 1963 şi i-a adus JULIEI CHILD premiile Emmy şi Peabody. În cei zece ani cât a stat în grila postului WGBH, „The French chef” a devenit una dintre cele mai urmărite emisiuni, fiind chiar şi subtitrată, pentru surzi.
JULIA CHILD. Sursa foto
interactiv1414.comÎntre timp, JULIA CHILD a scris numeroase cărţi, a apărut în multe alte emisiuni televizate şi a fondat Institutul american pentru vin şi alimente, în 1981. Deşi unii nutriţionişti au criticat-o fiindcă folosea prea mult unt sau smântână în reţetele sale, JULIA CHILD spunea că aceştia exagerează şi că mâncarea este „una dintre cele mai simple şi frumoase plăceri ale vieţii”.
Spre finalul carierei, în anii ’90, JULIA CHILD a filmat mai multe emisiuni TV în propria casă, transformându-şi bucătăria în platou TV.
JULIA CHILD, experta în gastronomie omagiată de GOOGLE printr-un GOOGLE DOODLE, a murit în 2004, cu doar două zile înainte să împlinească 92 de ani."
Postat in
Gandul.info la 14.08.2012, ora 23:52